studiereis

Verzekering voor studiereis afsluiten

Studiereis georganiseerd en op zoek naar een passende verzekering voor die studiereis of groepsreis?  U kunt bij Vakantie Zeker een groepsreisverzekering en groepsannuleringsverzekering voor alle studiereizen afsluiten. Het afsluiten van een reisverzekering en annuleringsverzekering voor studiereizen kan belangrijk zijn.  Als organisator van een studiereis bent ( tijdens die reis )  mede verantwoordelijk voor diegenen die zich op de studiereis of groepsreis hebben ingeschreven. Daarnaast kan het annuleren van een studierereis vanwege ernstige ziekte, ongeval of overlijden een argument zijn om een annuleringsverzekering voor de studiegroep en begeleiders af te sluiten. Hieronder vindt u een overzicht van de websites waar u ten behoeve van uw studiereis een passende verzekering kunt afsluiten. U kunt onze groeps verzekeringen online afsluiten.

Informatie over onze groepsreisverzekering ten behoeve van studiereizen

Informatie over onze groepsannuleringsverzekering

Groepsannuleringsverzekering met werelddekking

Onze groepsannuleringsverzekering heeft een dekking voor uw studiereis in de hele wereld. Of u nu een studiereis naar Zuid-Afrika, Egypte, Australië of Zuid-Amerika hebt gepland, onze annuleringsverzekering voor groepen biedt ook voor uw studiereis werelddekking. En ook als u een studireis naar bijvoorbeeld Rome, Kopenhagen, Warschau of andere stad hebt georganiseerd, kunt u een passende verzekering bij ons afsluiten. 

Onze groepsreisverzekering biedt Europadekking

Onze reisverzekering voor groepsreizen biedt Beneluxdekking of Europadekking. Dat betekent dat als u een studiereis binnen Europa hebt gepland, u zich met deze studiereis tegen bijvoorbeeld ongevallen, medische kosten en buitengewone lasten kunt verzekeren. Indien u een studiereis wilt organiseren buiten Europa biedt onze groepsreisverzekering alleen dekking als dit een studiereis of uitstapje van maximaal 2 dagen is. Zie de polisvoorwaarden voor de juiste omschrijving van de dekking en uitsluitingen.

Aansprakelijkheidsdekking tijdens studiereis

Indien u tijdens uw studiereis als organisator voor iets aansprakelijk wordt gesteld, is er mogelijk dekking krachtens de groepsreisverzekering. Onze reisverzekering voor groepen biedt namelijk ook een dekking tegen aansprakelijkheid. Dit kan met name voor een studiereis in het buitenland belangrijk zijn. Daarnaast bent u als organisator van een studiereis ook verzekerd voor rechtsbijstand. Lees de voorwaarden voor welke rechtsbijstandskosten u eventueel tijdens uw studiereis verzekerd bent.

Europeesche Verzekeringen

Indien u in het kader van een studiereis verzekeringen wilt afsluiten, wilt u natuurlijk wel zeker weten dat dit gebeurt via een professionele verzekeraar. Het is daarom belangrijk om te weten dat zowel onze groepsreisverzekering als groepsannuleringsverzekering wordt ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen. Europeesche Verzekeringen is met name gespecialiseerd in reis- en annuleringsverzekeringen voor groepen. Belangrijke informatie voor alle af te sluiten verzekeringen voor studiereizen en groepsreizen.

Individuele annuleringsverzekering afsluiten

U kunt ook als individuele deelnemer aan een studiereis of groepsreis een annuleringsverzekering afsluiten. Dit noemen we een kortlopende annuleringsverzekering. In principe kunnen alle deelnemers aan de studiereis zelf een dergelijke annuleringsverzekering afsluiten, evenrtueel met all risk dekking.  
Op onze website kortlopende annuleringsverzekering vindt u alle informatie over de voorwaarden en premies van deze individule en tijdelijke annuleringsverzekering. U kunt hier een annuleringsverzekering voor uw studiereis online afsluiten.