Reisverzekering groepsreis

Wat is een reisverzekering voor een groepsreis?

Groepsreis en reisverzekering groepsreis.

Indien u met familie, vrienden of collega's op vakantie of op reis gaat, is er sprake van een groepsreis. U kunt een groepsreis zelf organiseren of deelnemen aan een georganiseerde groepsreis. Bij een georganiseerde groepsreis heeft het reisbureau of de reisorganisatie meestal al een groepsreisverzekering of reisverzekering voor de groepsreis afgesloten. Indien u de groepsreis zoals familieweekend, familiereünie, zakenreis, vriendenweekend of verenigingsweekend, zelf organiseert is het meestal verstandig een reisverzekering voor de groepsreis af te sluiten. Een reisverzekering voor een groepsreis ( beter bekend als "groepsreisverzekering") sluit u af indien u tijdens de groepsreis als individu en als groep verzekerd wit zijn.
Informatie en online afsluiten reisverzekering groepsreis:  groepsreisverzekering-afsluiten.nl

Waar bent u bij een reisverzekering ten behoeve van een groepsreis voor verzekerd?

Het is mede afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de dekking die u kiest waarvoor u met een reisverzekering voor een groepsreis voor verzekerd bent. Indien u echter een groepsreisverzekering afsluit bij Europeesche Verzekeringen kunt u kiezen uit 2 dekkingen. Een reisverzekering voor groepen met een beperkte dekking en een reisverzekering voor groepsreizen met een uitgebreide dekking. Bij de uitleg van de groepsreis reisverzekering die wij voeren, hebben we het over de groepsreisverzekering met de uitgebreide dekking. Bij deze groepsreisverzekering zijn alle deelnemers aan de groepsreis onder andere verzekerd voor bepaalde medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, bagage, bepaalde buitengewone kosten en gemaakte schades aan het vakantieverblijf of andere verblijfsaccommodatie.

Voor welke periode kunt u een reisverzekering voor een groepsreis afsluiten?

Een groepsreis kan 2 dagen duren maar ook een half jaar. De groepsreisverzekering en schoolreisverzekering van Europeesche Verzekeringen heeft in haar voorwaarden opgenomen dat u via deze polis 90 dagen achtereen verzekerd kunt zijn indien u in de Benelux (België, Nederland, Luxemburg) verblijft en 180 dagen aaneengesloten bij een verblijf in Europa buiten de Benelux. U kunt onze groepsreis reisverzekering echter ook afsluiten indien u 1 dag, een weekend, midweek of week met elkaar op reis gaat. Het is niet mogelijk om online een reisverzekering voor een groepsreis met werelddekking af te sluiten.

Waar is de premie voor een groepreis reisverzekering op gebaseerd?

De premie van een reisverzekering voor een groepsreis is onder andere gebaseerd op het aantal deelnemers, de bestemming, de duur van de groepsreis en de gekozen dekking. Indien u een groepsreis hebt geboekt voor de Benelux of elders in Europa, kunt u de premie voor de groepsreisverzekering, via onze website, zelf uit laten rekenen. Indien u echter een groepsreis hebt geboekt buiten Europa en een reisverzekering wilt afsluiten, kunt u een offerte opvragen. Dit geldt ook indien u een bijzondere dekking voor de groepsreisverzekering wilt. 

Groepreis geboekt naar wintersportbestemming?

Gaat u met een groep op wintersport en bent u op zoek naar een reisverzekering voor deze groepsreis met wintersportdekking? In onze groepsreisverzekering met uitgebreide dekking is ook wintersport en bergsport verzekerd. Indien u met een groep vrienden, collega's of familieleden een wintersport vakantie hebt geboekt, kunt u bij ons een groepsreis reisverzekering afsluiten met wintersportdekking. In de algemene voorwaarden van de groepsreis- en schoolreisverzekering kunt u precies nalezen welke sporten er allemaal op deze reisverzekering voor groepen zijn verzekerd en welke gevaarlijke sporten uitgesloten zijn. Een standaard wintersportvakantie voor een groep valt echter gewoon onder de voorwaarden reisverzekering voor groepen.

Altijd reisverzekering bij groepsreis afsluiten?

Vaak wordt aan ons gevraagd of het verstandig is een reisverzekering voor groepen of groepsreis af te sluiten. Deze vraag wordt ook regelmatig gesteld omdat de individule deelnemers aan een groepsreis in veel gevallen al een doorlopende reisverzekering hebben afgesloten. Wij adviseren altijd om een groepsreisverzekering af te sluiten, ook als de individuele deelnemers aan de groepsreis zelf al een permanente reisverzekering hebben lopen. Het voordeel van een reisverzekering voor groepen is dat iedereen die aan de groepsreis deelneemt, gebruik mag maken van deze reisverzekering en ook iedereen tegen dezelfde risico's verzekerd is. Bij een onverhoopte schade of ongeval, biedt een collectieve dekking voordelen en kan een schade eenvoudiger gemeld en afgehandeld worden.

Hoe sluit u onze groepsreis reisverzekering af?

Indien u een groepsreis reisverzekering wilt afsluiten voor een reis binnen de Benelux of Europa kunt u deze reisverzekering voor groepen, online, via de website afsluiten. Indien u een "maatwerk groepsreisverzekering" wilt afsluiten of de groepsreis voor buiten Europa geboekt hebt, kunt u het beste een offerte aanvragen voor een passende groepsreis reisverzekering.

Ook groepsannuleringsverzekering bij groepsreis afsluiten

Indien u een groepsreis hebt geboekt is het vaak niet alleen verstandig om een reisverzekering ten behoeve van deze groepsreis af te sluiten maar ook een groepsannuleringsverzekering. In tegengestelling tot onze reisverzekering voor groepen, kent onze groepsannuleringsverzekering standaard een werelddekking.

Alle informatie over onze annuleringsverzekering voor groepen met werelddekking: Groepsannuleringsverzekering.