Groepsreis

Groepsreis, reizen voor groepen

Een groepsreis is een vaak georganiseerde reis voor groepen. Groepsreizen winnnen enorm aan populariteit en er zijn tegenwoordig honderden organisaties die groepsreizen organiseren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een groepsreis voor singles te boeken, een avontuurlijke groepsreis, een verre groepsreis naar bijvoorbeeld Australië, Nieuw Zeeland of Indonesië. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk een pelgrims groepsreis te boeken naar Israël, een senioren groepsreis, een culturele groepsreis naar oude steden of een groepsreis naar wijngaarden in Italië of Frankrijk. Ook kan je als senior of als jongere een groepsreis boeken. En er zijn ook groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Welk soort groepsreis je ook zoekt, je vindt deze groepsreizen door op internet te zoeken op groepsreis in combinatie met een 2e woord, biivoorbeeld singles, Australië, groepsreisverzekering, culturele of christelijke groepsreis. Kijk vooral ook of de reisorganisatie die de groepsreis organiseert, is aangesloten is bij bijvoorbeeld de ANVR of SGR. Dan boek je een groepsreis met zekerheid. Dat is wel zo verstandig!

Groepsreisverzekering afsluiten bij groepsreis

Bent u een reisorganisatie of organiseert u een groepsreis?  Als organisatie van groepsreizen heeft u een bepaalde verantwoordelijkheid voor de deelnemers aan de groepsreis. Wij adviseren u daarom altijd een groepsreisverzekering af te sluiten. De groepsreisverzekering van Europeesche Verzekeringen en Vakantie Zeker is de ideale verzekerring voor groepsreizen.  Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd ( maximaal  250 personen per groepsreis ) en rechtsbijstand en aansprakelijkheid zitten in de dekking ( groepsreisverzekering met combinatie 2 ) standaard inbegrepen. U kunt als reisorganisatie of groepsreis organisatie online deze groepsreisverzekering afsluiten via onze website groepsreisverzekering-afsluiten.nl.  Dit kan nog tot op de dag van vertrek ( mits de premie van de groepsreisverzekering direkt wordt betaald ). Ook kunt u bij ons een groepsannuleringsverzekering of individuele annuleringsverzekering afsluiten. Over onze groepsannuleringsverzekering leest u verder op deze pagina meer.

Boeken van een groepsreis

Indien je een groepsreis wilt boeken en overal vanaf wilt zijn qua organisatie, kan je het beste een georganiseerde groepsreis boeken. Een georganiseerde groepsreis is een reis voor groepen waarbij alles van A tot Z voor je geregeld is. Denk hierbij aan het vervoer, je verblijf, eten en drinken en de nodige activiteiten. Veel grote reisorganisaties organiseren volledig georganiseerde groespreizen, bijvoorbeeld naar steden zoals Praag, Jeruzalem of Rome. Er worden echter door deze reisorganisaties ook groepsreizen georganiseerd die 2, 3 of 4 weken duren. Bijvoorbeeld een groepsreis naar India, Nepal, Australië of Japan. Deze groepsreizen zijn kostbaar maar verrijken je leven. Je komt op plekjes waar je zelf nooit zou komen en de excursies tijdens zo een groepsreis geven je inzicht in bijvoorbeeld de cultuur en geschiedenis van een bepaald land of volk. Voorbeelden van grotere groepsorganisaties die georganiseerde groepsreizen zijn Fox reizen, de ANWB reisorganisatie en Djoser. Indien je een avontuurlijke groepsreis wilt boeken, is bijvoorbeeld Djoser een goede keuze.

Groepsreis voor singles boeken

In Nederland zijn er enkele miljoenen mensen single. Het is dan ook logisch dat de groepsreizen voor singles een grote vlucht hebben genomen. Single groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Indien je echter een single reis wilt boeken, is het belangrijk dat je aansluiting vindt bij de groep en de single reis of rondreis past bij je interesses, passie of hobby. Zo zijn er bijvoor single reizen voor mensen die van paardrijden houden. Of een single groepsreis voor mensen die een avontuurlijke en sportieve groepsreis willen boeken en op zoek zijn naar avontuur en sensatie. Als je een single groepsreis boekt, informeer dan vooral naar de samenstelling van de groep. Als de groep, bestemming en activiteit single groepsreis bij jou past, is de kans groot dat de single groepsreis ook voor jou een fantastische reis wordt. Kijk vooral ook naar de gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de groepsreis. Als jij bijvoorbeeld 30 bent en de gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de groepsreis is 60 dan heb je niet de juiste groepsreis voor jou gevonden. Je kunt bij de groepsreis reisorganisatie altijd opvragen hoe de samensteling van de groep is.

Spirituele groepsreis boeken

Ben je spiritueel en op zoek naar een spirituele groepsreis? Veel mensen zijn op zoek naar verdieping en bezig met bezinning en spiritualiteit. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een spirituele groepsreis te boeken en met gelijkgestemden een spirituele vakantie of groepsreis te vieren. Spirituele groepsreizen zijn ook vaak reizen die in het teken staan van yoga, meditatie of plekken op aarde waar bepaalde krachvelden zijn. Er wordt vaak vegetarisch of bijna vegetarisch gegeten tijdens zo een spirituele groepsreis. Je vindt de organisaties van een spirituele groepsreis door op internet te zoeken op "spirituele groepseizen".

Zelf een groepsreis samenstellen?

Indien je wilt deelnemen aan een groepsreis kun je natuurlijk deze ook zelf samenstellen. Je dient dan zelf het vervoer, verblijf, eten en drinken en activiteit te organiseren. Er zijn echter ook reisorganisaties die bouwstenen aanbieden voor een groepsreis ( bijvoorbeeld vervoer of verblijf ) en je hoeft dan maar een gedeelte van de groepsreis zelf te organiseren.  Indien je zelf een groepsreis organiseert, denk dan vooral aan een adequate groepsreisverzekering en groepsannuleringsverzekering. Zo beperk je het financiële risico van het zelf organiseren van een groepsreis en  zijn de deelnemers aan de groepsreis onderweg en tijdens het verblijf goed verzekerd.

Reisverzekering en groepsannuleringsverzekering

Indien je je heb aangemeld voor een groepsreis, is het verstandig een reisverzekering en mogelijk groepsannuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering sluit je af als je geen doorlopende reisverzekering hebt lopen terwijl je een groepsannuleringsverzekering af sluit, als je als groep zelf de groepsreis hebt georganiseerd. Bij een groepsannuleringsverzekering kan de hele groep annueleren als de groepsreis door bijvoorbeeld ongeval, ziekte of overlijden niet door kan gaan. Je kunt onze groepsreis groepsannuleringsverzekering online afsluiten.