Meest gestelde vragen

Waarom zou ik een groepsreisverzekering afsluiten?
Indien u een familieweekend, vriendenweekend, zakenreis, huwelijksreis, verenigingsweekend, schoolkamp, optreden met koor of band, voetbaltoernooi,  of andere evenement heeft geboekt, kan het verstandig zijn een groepsreisverzekering af te sluiten. U en de deelnemers aan de groepsreis zijn dan tijdens het verblijf, heenreis en terugreis verzekerd. Bijvoorbeeld voor medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Bagage en winter- en bijzondere sporten kunnen extra worden meeverzekerd.
Is wintersport ook gedekt op deze groepsreisverzekering?
Wintersport, bergsport, luchtsport en watersport zijn niet standaard verzekerd. Ga je met de groep op wintersport? Of beoefenen jullie een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als een van de groepsleden een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport.
Lees de algemene voorwaarden om zeker te zijn welke sporten wel en niet verzekerd zijn.
Moet ik een groepsreisverzekering afsluiten als de deelnemers aan de groepsreis al een doorlopende reisverzekering hebben lopen?
Ook al hebben alle deelnemers aan de groepsreis een indiviuele doorlopende reisverzekering lopen, dan nog is het aan te bevelen een groepsreisverzekering af te sluiten. Iedereen is dan tegen dezelfde voorwaarden verzekerd inclusief medische kosten, schade aan de gehuurde accommodatie, aansprakelijkheidsrisico en dekking rechtsbijstand. Daarnaast is een schade bij een groepsreisverzekering eenvoudiger te claimen indien meerdere deelnemers hierbij betrokken zijn.
Kan ik ook een groepsreisverzekering afsluiten als onze bestemming buiten Europa ligt?
Indien u een groepsreisverzekering wilt afsluiten waarvan de bestemming buiten Europa ligt, is het niet mogelijk deze online via onze website af te sluiten.  Zie de algemene voorwaarden waar bent u verzekerd? 
Voor hoeveel personen kan ik deze groepsreisverzekering online afsluiten?
U kunt tot en met 400 personen deze groepsreisverzekering online afsluiten. 
Kunnen mensen die niet in Nederland ook verzekerd worden?
Alleen mensen met een vaste woonplaats in Nederland en een Nederlands adres kunnen als deelnemer of begeleider verzekerd worden op deze groepsreisverzekering.
Hoe veel dagen is de groepsreisverzekering geldig?
De door u afgesloten groepsreisverzekering is binnen de afgesloten periode geldig. Echter de dekking is maximaal 180 dagen aaneengesloten geldig bij een groepsreis binnen Europa.
Is deze groepsreisverzekering ook geschikt voor het verzekeren van een schoolreis of schoolkamp?
Deze groepsreisverzekering is ook geschikt voor het verzekeren van een schoolreis of schoolkamp. 
 
Kunt u vlak voor vertrek nog een groepsreisverzekering afsluiten?
U kunt in principe nog tot op de dag van vertrek nog een groepsreisverzekering afsluiten. U dient er echter wel rekening mee te houden dat de premie voor de groepsreisverzekering betaald dient te zijn voor vertrek.
Kan ik via deze website ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten?
U kunt via onze website groepsannuleringsverzekering, online, een groepsannuleringsverzekering afsluiten. Onze groepsannuleringsverzekering heeft standaard een dekking in de hele wereld.
Moet ik een namenlijst overhandigen voor de deelnemers groepsreis?
Indien u een groepsreisverzekering afsluit, hoeft u geen namenlijst in te sturen ( dit moet wel bij een groepsannuleringsverzekering ).
Is deze groepsreisverzekering ook geschikt voor het verzekeren van een bedrijfsuitje?
Deze verzekering is ook geschikt voor een bedrijfsuitje
Kan ik ook een kortlopende reisverzekering via Vakantie Zeker afsluiten?
U kunt via Vakantie Zeker ook een kortlopende reisverzekering afsluiten.
Kan ik via u een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten
Via onze website kortlopende annuleringsverzekering kunt u een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.
Als ik op wereldreis ga, kan ik dan bij u een polis afsluiten?
U kunt via onze website reisverzekering-wereldreis.nl een reisverzekering voor een wereldreis afsluiten. U kunt deze wereld reisverzekering zelf samenstellen en ook met een groep een degelijke reisverzekering afsluiten.
Kan ik bij u ook een doorlopende reisverzekering afsluiten
U kunt bij ons online een doorlopende reisverzekering afsluiten